8 dage i Grækenland – fokus

Søndag den 13. oktober 2013 tog jeg en for mig vild beslutning. Jeg bookede en enkeltbillet til Grækenland. Tirsdag den 15. oktober, altså 2 dage senere, sad jeg på flyet på vej til Grækenland.

Få genskabt fokus

Jeg har gennem en længere periode været ved at miste mig selv. Mistet min gnist til det at være iværksætter, som ellers tidligere var mit største kick og en stor del af min personlighed. Jeg havde brug for at komme væk. Få genskabt et fokus på det der virkelig betød noget for mig. Solen skinner og her er dejligt varmt. At kunne shuffle frit mellem arbejde og sol burde være enhvers ret. Har du mulighed for det her og nu bør du overveje det. Hvis ikke, så skab muligheden.

Jeg har gennem tiden læst en del iværksætterbøger og selvfølgelig også fulgt med på en del iværksætterblogs. Det har været både danske og udenlandske blogs. I Danmark lader det til at vi alle har fokus på ’her og nu’ og hvad der skal ske i morgen. Læser man på f.eks. amerikanske blogs er der meget fokus på det her med at have sig selv med, få skabt fokus og ikke mindst nyde nuet. Der er mange øvelser, som gør at man får tænkt ind ad og finder sig selv. Det kan lyde sjovt og lettere Feng Shui-agtigt det med at finde sig selv, men det er ikke helt forkert. Det kan faktisk være meget givtigt.

En øvelse jeg kan anbefale er den klassiske med at skrive, for dig, vigtige ting ned på en lap papir. Jeg sad en aften med computeren foran mig på en restaurant og skubbede den til side for at tage en serviet fra brødkurven. Jeg lånte en kuglepen og lukkede computeren sammen. Jeg tænkte mig godt om og fik skrevet et par punkter ned. Jeg tror det er vigtigt ikke blot at skrive punkterne på en computer. Her kan de slettes igen og tilpasses. Skrives de på en lap papir, eller som her en serviet, vil man tænke sig lidt bedre om. De kan ikke ’slettes’ på samme måde.

  • Kærlighed
  • Træning
  • Fremgang
  • Iværksætterliv

Det var et par af mine punkter fra servietten. De dækker hver især over mange tanker og aspekter i mit liv. Hvad jeg ønsker, hvad jeg skal huske at sætte pris på og hvad jeg vil. Det var store tanker, som selvfølgelig ikke kunne tænkes færdige på én aften, men idéen er god nok. Man får sat sine tanker i gang og rettet fokus ind. Jeg tror det vigtigste var at få skrevet punkterne ned og få tænkt. Servietten blev liggende på restauranten…

8-dage-i-graekenland-arbejde
Min arbejdsstation udenfor i solen.

Skriv en kommentar