Forretningside. Bliv OCR aggregator for bilagsscanning

Christoffer Steenbeck

Den 6/11 2013 lagde Martin Thorborg en video online med fokus på viral marketing. I videoen fortæller Martin hvordan han laver viral marketing for sine...

Forretningside. Bliv OCR aggregator for bilagsscanning

Den 6/11 2013 lagde Martin Thorborg en video online med fokus på viral marketing. I videoen fortæller Martin hvordan han laver viral marketing for sine projekter. Herunder Dinero, som er hans regnskabsprogram. Se videoen her.

”Helt firkantet set gælder det om, at hvis man ønsker at gøre sine produkter eller services virale; så handler det om at den der bruger det får noget ud af at smitte en anden med produktet, og få en anden til at bruge det…” Martin Thorborg

Mit bud på Dinero’s ny tiltag

Med afsæt i ovenstående sætning, og de andre guldkorn der gives i videoen, kan jeg gætte lidt på hvad de er på vej med i Dinero regi. Mit bud er derfor, at de er på vej med OCR scanning af bilag, som efterfølgende bogføres direkte i regnskabsprogrammet.

OCR scanning er kort sagt en måde hvorpå man kan ’forvandle’ fysiske bilag til tekst på en skærm. Det næste step vil selvsagt være at skabe en intelligens der gør det muligt at formidle denne tekst til videre brug. Det kunne f.eks. være i et regnskabsprogram. Forestil dig at du står med et bilag fra den lokale tank hvor du har købt en kop kaffe. Du tager nu blot et billede af kvitteringen med din app, som så sikrer sig at din kop kaffe debiteres på repræsentationskontoen og krediteres på din bankkonto… Det lyder da smart, ik?!

Det regnskabsprogram der først kommer med en OCR løsning er langt foran de andre. Helt lavpraktisk vil det selvfølgelig kræve en standard kontoplan. Ændres denne af den enkelte bruger, er det så brugerens egen konfiguration der skal sikre, at bilag fortsat bogføres på de ’korrekte’ konti. Dette er dog ikke den største opgave i sådan et projekt. Opbygningen af en OCR intelligens, som fungerer, vil uden tvivl være den største udfordring. Det kræver mange bilag, scanninger, fotos etc. og få sådan en intelligens op på et brugbart niveau. Det er her du kommer ind i billedet.

Der er ingen tvivl om, at netop en OCR løsning med scanning af bilag – posteret direkte i et online regnskabsprogram – vil kunne give den virale effekt som Martin Thorborg går efter. Det vil give dig, som bruger, et incitament til at videreformidle regnskabsprogrammet til venner og bekendte. Jo flere der bruger OCR løsningen, jo hurtigere vil den kunstige intelligens der ligger bag den videre formidling blive klogere, og dermed vil du selv samt bekendte nemmere og hurtige kunne bogføre Jeres bilag. Ta’ et billede og det er bogført.

Forretningsidé: Bliv OCR aggregator for bilagsscanning

” Aggregator refers to a web site or computer software that aggregates a specific type of information from multiple online sources”

Så vidt jeg ved findes der endnu ikke et regnskabsprogram med en OCR løsning. Der er dog ingen tvivl om, at det er fremtiden. Det er helt sikkert også noget alle regnskabsprogrammer vil skulle have i overvejelserne på et eller andet tidspunkt. Vi har stortset alle en smartphone med kamera og mulighed for at installere apps. Derfor er netop en OCR løsning oplagt når det kommer til bogføring af bilag.

Det er netop derfor at du skal rykke lige nu. Skab en intelligens, som du kan lade eksterne regnskabsprogrammer koble sig op på. Kort sagt en simpel API der køres op med en standard kontoplan, som regnskabsprogrammet så kan koble deres egen standard kontoplan op på.

Salgsarbejdet vil selvfølgelig ligge i at overbevise de forskellige regnskabsprogrammer om, at de skal købe en licens til netop din OCR intelligens og ikke skabe deres egen. Selling points må derfor være, at du kun laver OCR intelligens og intet andet. At din løsning vil kunne gavne deres brugere da du er aggregator for mange regnskabsprogrammer (ihvertfald med tiden) og dermed vil kunne levere en intelligens på et højt niveau. Hver gang en bruger i regnskabsprogram A scanner et bilag vil informationerne herfra også kunne bruges af en anden bruger i regnskabsprogram B og vice versa. Det må dog være vigtigt at understrege, nok endda mange gange, at der ikke er tale om udveksling af fortrolige oplysninger.

Med input fra f.eks. 5 regnskabsprogrammer vil du derfor hurtigere kunne skabe en OCR intelligens der kan konkurrere med deres eget. Du kan levere alt det tekniske; og de skal ’blot’ lave et mindre benarbejde for at kunne bruge dit API. Fordelene må ligge i, at det enkelte regnskabsprogram kan levere en bedre OCR løsning til deres kunder end de selv kan skabe.

Disclaimer

Om en OCR løsning er på vej fra Dinero eller ej vides ikke med sikkerhed. Det er dog et tiltag, som med garanti vil kunne give en del omtale – og ikke mindst den virale effekt som Martin Thorborg taler om i sin video. Hvis ikke en OCR løsning er under udvikling endnu, så skynd dig at være den første. Det bliver spændende og se hvad fremtiden bringer!

One comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *