LinkedIn, en guldmine med nye klienter for den personlige træner

Christoffer Steenbeck

På evig jagt efter nye klienter i din personlig træner forretning? Læs min "Personlig træner på LinkedIn"-guide i dag og kom hurtigt i gang med at udforske den guldmine du ikke vidste lå lige foran dig!

Personlig træner på LinkedIn

Som personlig træner er du formentlig altid på udkig efter nye klienter til dine forskellige træningsydelser? Det kunne nye klienter til online forløb eller måske fysiske træningstimer. Mit fokus i dette indlæg, som det også har været i en række af de tidligere indlæg – går på hvordan, at du kan få nye klienter som personlig træner på LinkedIn.

Jeg har tidligere givet mit take på hvordan, at man kan være personlig træner på Instagram samt helt generelt berørt emnet hvordan man kan blive eller være personlig træner online. Herunder hvordan man man bør anskue et online forløb med coaching så man forstår dynamikken heri og ikke går fejl af sine klienter.

Nu er tiden kommet til dig, som vil være personlig træner på LinkedIn! Vidste du, at LinkedIn er et fantastisk, omend noget undervurderet værktøj til, at tiltrække nye klienter til din personlig træner forretning? Det ved du nu! Læs med.

Skab personlig træner klient relationer på LinkedIn

Er du allerede i dag aktiv på LinkedIn eller måske har du blot hørt hvisken herom i krogene? Så kan du formentlig stå tilbage med et indtryk af, at LinkedIn primært beskæftiger sig med business-to-business relationer – herunder networking med ligesindede. Dog har LinkedIn også et helt afgjort undervurderet værktøj til, at skabe business-to-consumer relationer.

Det er jo lige præcis det du ønsker; nye personlig træner klient relationer!

Arbejd med segmenter og vær’ kreativ [EKSEMPEL]

LinkedIn giver dig mulighed for, at se profession, stilling, arbejdsplads m.m. på stortset alle LinkedIn profiler du måtte komme i nærheden af. Du kunne f.eks. sætte dig for, at din nye målgruppe af klienter kunne være revisorer, bankrådgivere, kundeservicemedarbejdere osv.

Hvorfor er min nye klient en revisor, bankrådgiver eller kundeservicemedarbejder? Bemærk fællesnævneren… kontorarbejde!

Kontorarbejde er ofte ensbetydende med lange dage hvor stillesiddende adfærd praktiseres foran en computer. Behøves din mulighed udpensles yderligere? Som personlig træner kan du formentlig allerede nu se hvor jeg vil hen – stillesiddende arbejde kan give problemer med ryggen, nakken og give dårlig blodcirkulation.

Dazzle them

Kom i arbejdstøjet og opsæt dit take på det perfekte ‘træningsprogram til en revisor’, ‘træningsprogram til en bankrådgiver’, ‘træningsprogram til en kundeservicemedarbejder’ osv.

Er du kreativ med dine segmenter og kan du skabe effektivt materiale, såsom træningsprogrammer, kostplaner m.m. – specifikt  til disse segmenter – vil jeg næsten allerede nu love dig, at du hurtigt vil opdage en helt ny måde hvorpå, at du kan tiltrække nye mulige klienter.

Gør det godt for den enkelte og følg op. Har du først én tilfreds medarbejder i en virksomhed – bør du være fræk nok til, at forespørge denne om han/hun ikke ville fortælle om dig længere oppe i fødekæden. Måske du kan blive fast inventar en eller to gange om ugen og skabe mere arbejdsglæde (og potentielt færre sygedage)?

Før du går i gang som personlig træner på LinkedIn

Jeg har lige et par små-ting du måske bør gennemgå førend du begynder at udforske dine helt nye forretningsmuligheder, som personlig træner på LinkedIn.

5 håndgribelige punkter til optimering af din LinkedIn så den signalerer professionel personlig træner.

1. Fremstå professionel

Husk på, at LinkedIn – til trods for, at jeg i ovenstående teaser måske peger mediet i retning af ‘alment socialt medie’, at dit publikum er lidt anderledes. De forventer ihvertfald ikke de samme ting, som dine følgere på Intagram, Facebook, Youtube osv. gør.

Topløse fitness selfies. De vil uden tvivl tiltrække meget opmærksom på LinkedIn, men de hører ikke lige hjemme på dette medie. Fremstå professionel og lad dine mulige nye klienter falde for din ekspertise frem for dit udseende i den rigtige position med det rigtige lys. Topløse fitness selfies bør faktisk også overvejes på andre sociale medier når nu vi alligevel er ved det 😉

Skab en professionel personlig træner LinkedIn profil fra top til tå. Gør noget ud af dit profil-samt header billede. Billeder opfanges hurtigere end tekst og disse to billeder er dit førstehåndsindtryk.

Opdater dit LinkedIn resume sam headline. En headline anvendes oftest til et citat, en jobbeskrivelse eller lignende med en sigende sætning der brander dig. Læs mere i pkt. 2!

Tjek lige hele din profil en ekstra gang for taste-og stavefejl. Blot for Prins Knud.

2. Skriv den perfekte headline

Din LinkedIn headline er en kostbar placering. Indholdet heri bør nøje overvejes. Oftests vil du se, at en headline anvendes til en jobtitel. Der er dog flere der har fået øjnene op for en lidt længere tekst, som ikke kun fortæller selv jobtitlen.

Drop ‘personlig træner’ i din headline. Du forsvinder i mængden.

Drop den oplagte headline og skil dig ud med en iøjnefaldende velskrevet tekst i stedet. Du får her et par idéer, som kan sætte dig på rette kurs…

  • Livsstils designer
  • Vægttabs ekspert
  • Sygedagsfængeren

Du kan selvfølgelig også gå endnu længere og blive mere beskrivende…

  • Jeg hjælper forretningskvinder med at sparke r*v i fitnesscenteret og i deres karriere
  • Jeg hjælper dig med at skabe flere salg gennem selvtilliden i spejlet
  • Ondt i ryg og nakke? Jeg får dig op af stolen og ned i fitnesscentret
  • Jeg hjælper dig til at nedbringe dine medarbejderes sygedage

Skriv en headline, som klart og tydeligt fortæller læseren hvordan netop du  skiller dig ud fra mængden. Det skal være en kort, letlæselig og præcis teaser af dig, som personlig træner, coach m.m.

3. Endorsements & recommendations

Referencer og anbefalinger er, som jeg tidligere har skrevet – alfa og omega for enhver professionel personlig træner. Nye klienter spejler sig i dine tidligere klienters resultater og vurderer uden tvivl dine kompetencer med udgangspunkt heri.

Bed tidligere dine klienter om endorsements & recommendations direkte på din LinkedIn profil. En god måde hvorpå du kan tiltrække nye klienter og skabe tillid er ved, at lade dem se og læse hvordan andre har oplevet samarbejdet med dig.

Hvordan får jeg aktiveret tidligere klienter?

Først og fremmest kan du spørge dine tidligere klienter. Præcis ligesom du ville spørge om du måtte brugere deres før og efter billeder til en case. Spørg dine nuværende klienter om de vil bruge et minut på at give dig en anbefaling på LinkedIn. Har du påvirket en klients liv – skabt et gennembrud på den ene eller anden måde – vil de med garanti gerne gengælde den tjeneste.

En anden mulighed er, at du selv bøjer dig i støvet og begynder at give endorsements & recommendations af andre du har arbejdet sammen med. De vil automatisk få en notifikation i form af email eller push besked fra LinkedIn med besked om, at du har været forbi deres profil og hjulpet dem.

Gi’ dine LinkedIn forbindelser endorsements & recommendations og ‘online loven’ peger lidt i retning af, at de så også bør gengælde…

4. Skriv, engager og skab forbindelser

Det er vidst ingen hemmelighed, at der findes et hav af døde LinkedIn profiler derude. Profiler der er oprettet fordi man engang i tidernes morgen fik en invitation fra en bekendt, aldrig har logget på siden.

Der findes ligeså et hav af døde personlig træner LinkedIn profiler derude. Selvfølgelig ikke din. Specielt ikke efter du har læst med her!

Du skiller dig allerede ud ved at have opsat den perfekte personlig træner LinkedIn profil, men det er ikke helt nok. Del værdifuld og relevant information. Del ud af din viden og hold ikke igen. Stil spørgsmål, tag en klient (hvis det er i orden med din klient), skriv et dagligt råd med dit segment in mente. Mulighederne er mange!

Opnå gode forbindelser på LinkedIn og du vil hurtigt opleve, at de er nøglen til en succesfuld personlig træner forretning hvis du ønsker klienter herfra.

Mange bække små og løbende (relevant) aktivitet fra din side vil uden tvivl øge chancerne for, at dine forbindelser ‘vil tage jeres forhold til det næste niveau’ og blive en betalende klient.

5. LinkedIn Sales Navigator

Der er mange gode tips og tricks, der kan hjælpe dig med at optimere din tid på LinkedIn. Et af disse pæne værktøjer er LinkedIn Sales Navigator. Det koster lidt penge at lege med , det en er et rigtigt nyttigt værktøj, som giver mulighed for at købe og gemme kundeemner.

LinkedIn Sales Navigator gør det muligt at søge efter leads med udgangspunkt i industri, titel, lokation osv.

Har du allerede nu tænkt ‘dit segment’, som jeg gav tre forslag til tidligere i dette indlæg – så er det her værktøj en nem måde at finde dine kundeemner.

Når du har fundet dit lead kan du gemme det og connecte senere hen medmindre du har en god opening, som ikke tangerer anmassende eller sælgende. Når du først har gemt dem vil deres aktivitet løbende blive vist til dig så du kan ‘slå ned’ på det rigtige tidspunkt. Det kunne være at du havde et godt svar til et spørgsmål der blev stillet – og så er det jo blot vigtigt, at du gør dig bemærket med din ekspertviden.

Denne strategi er ideel hvis du har udvalgt et eller flere specifikke segmenter, som mulige klient emner. Opbyg din ‘viden og træningsprogrammer’ op omkring et segment af gangen og få det skubbe udover kanten så du gør dig bemærket indenfor netop det segment, på LinkedIn.

Husk nu…

QUOTE GREEN: Det er vigtigt og huske, at for at kunne få med succes med LinkedIn bør man være vedholdende. At markedsføre sig, som personlig træner på LinkedIn er ingen hurtig løsning og det generer heller ikke salg med det samme. Det tager tid.

… og lige 2 sidste ting

  • Aldrig brug ‘anmod alle emailadresser jeg kender’-funktionen. LinkedIn vil gerne have dig til det, men anmod kun hvor det giver mening.
  • What comes around, goes around. Deltag aktivt på LinkedIn og lad kommunikation og vidensdeling gå begge veje. Engager dig også i andre profiler ligesom du har et ønske om, at de skal deltage i din.

Slutteligt. Jeg er sikker på, at kommer du først igang som personlig træner på LinkedIn med en god profil og formår du at bruge medie vil tiden investeret komme godt igen!


Tak fordi du læste med! Har du flere punkter til min liste eller andre gode inputs må du endelig, endelig skrive en kommentar eller sende mig en email.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *