Hvorfor nogen har brug for et online forløb med coaching og ikke en personlig træner

Christoffer Steenbeck

Markedet for online forløb med coaching er eksploderet og det er ikke uden grund. Det er tidsoptimering for både personlig træner og klient. Er du, som personlig træner fortsat i tvivl om du skal overveje online forløb? Læs med!

Online forløb med personlig træner

I de sidste par år er markedet for online forløb med coaching og kostvejledning eksploderet. 9 ud af 10 personlige trænere tilbyder i dag en eller anden form for ‘online forløb’. Dette med et ønske om, at kunne imødekomme en stødt stigende efterspørgsel på denne type af ydelser.

De få personlige trænere, som ikke allerede tilbyder online forløb i den ene eller anden form, vil typisk meget gerne i gang, men mangler måske lige svaret på hvorfor de skal i gang?!

Det giver god mening. Et online forløb med coaching giver en personlig træner mulighed for, simultant, at kunne arbejde med flere klienter på en gang. Dette helt uden, at skulle være fysisk tilstede i et fitnesscenter.

Salg af online forløb med coaching og andre træningsrelaterede ydelser er uden tvivl en helt igennem fantastisk forretningsmodel. Den åbner op for en lang række muligheder. Uden det nu skal lyde alt for filantropisk – kan man, som personlig træner, nå ud og hjælpe endnu flere end ellers.

Salg af online forløb med coaching er blot bedre udnyttelse tiden…

Skaler din forretning uden begrænsninger

Du bytter nu ikke længere blot tid for penge. Du kan nu rent faktisk skalere din forretning og hjælpe endnu flere.

Fordelene for dig, som personlig træner, er forhåbentligt helt krystalklare? Men hvad med fordelene for dine online klienter? Vil dine klienter opnå de samme resultater med et online forløb hos dig, som de ville hvis de købte træningstimer hos en personlig træner i deres lokale fitnesscenter?

Ja. Absolut. Jeg vil tilmed vove den påstand, at de i mange tilfælde vil opnå endnu bedre resultater!

Du ved selvfølgelig allerede nu, at hver og en klient har sine egne specifikke behov, ønsker og udfordringer de kæmper med?

Ja, nogle klienter kan have brug for hjælp til udførelse af deres træningsøvelser. Det kan du også hjælpe med på afstand gennem et online forløb vha. video og billeder, men det er sjældent det alene, som holder dem tilbage fra at opnå resultater med deres krop.

Skub klienten ud af sin komfortzone

Hvad din klient i virkeligheden har brug for kan koges ned til blot to punkter.

  1. Din klient har brug for, at blive skubbet ud af sin komfortzone
  2. Din klient har brug for hjælp til, at opretholde en vedholdenhed omkring sin træning og kostvalg

Online forløb kan være gavnlige for klienter, som har brug for vejledning og støtte fra en professionel part. Klienten har brug for en fastlagt fremgangsmåde for træning og kost, samt hjælp til, at sikre en kontinuerlig fremgang under din kyndige vejledning.

Det kræver selvfølgelig noget øvelse, at kunne levere ‘denne ydelse’ i et online forløb og på distancen. Udover en mulig aftalt levering af træningsprogram og kostplan bør du også have fokus på, at der planeres løbende opfølgninger med din klient. Dette bør selvfølgelig også anvendes i og være en del af din online markedsføring som personlig træner.

Nøglen til et succesfuldt online forløb er en proaktiv personlig træner, som rækker ud ‘i tide’ og forstår dynamikken, som en klient efterspørger.

Ingen der peger fingre

… og dog. Min tanke går på, at et online forløb lader begge parter spare massere af tid. Du vil selvfølgelig skulle sætte retningen for forløbet og ellers handler det om, at din klient skal følge denne og tilpasse sin hverdag herefter. Du bør selvfølgelig følge op løbende qua ovenstående tanker, men lad jer begge nyde, at I kan tilpasse samspillet på forskellige tidspunkter af døgnet. Det er netop det, som et online forløb med coaching!

Er du klar til online forløb?!

Online forløb med coaching er efterhånden allemandseje og min måde hvorpå, at jeg nu vil ruste dig til ‘opgaven’ kan måske virke, som om, at du bliver pakket lidt mere ind i vat end måske nødvendigt.

Et spørgsmål, som dine følgere og nye mulige klienter formentlig vil stille dig når du præsenterer dine tanker omkring et online forløb vil blive: “Hvorfor skal jeg ikke blot hyre en personlig træner til træningstimer?”

Du bør selvfølgelig have dit svar klar, men samtidig vurdere om personen bag spørgsmålet har brug for et online forløb med coaching eller de klassiske træningstimer med en personlig træner. Tak hellere nej til en klient hvis I ikke har et match. Forventningsafstemning er alfa og omega.

#1 Ansvar og fastholdelse

Dette er formentlig den mest almindelige årsag til, at en klient kan have fordel af, at deltage i et online forløb med coaching og have en online coach frem for en personlig træner. Selv dem, som betaler i dyre domme for en personlig træner i det lokale fitnesscenter vil få tildelt ansvar når det kommer til fremgang i deres forløb.

Gi’ det en tanke: De fleste der har en personlig træner har formentlig mellem 1-3 sessioner om ugen. Det giver selvsagt mellem 4-6 dage om ugen hvor klienten er alene med sine valg. Der er ofte så meget tid mellem sessioner og snak med en professionel, at der kan snige sig en masse dumme vaner ind. Med en online coach har man ofte adgang til kommunikation 24/7 og kan dermed få aflivet de dumme vaner før de opstår. Din klient behøver altså ikke vente 4-6 dage før du kan få afløb for deres tanker.

Er du personlig træner med fokus på salg af træningstimer? I så fald bør du tage ved lære af de personlige trænere, som bevæger sig online. Sørg for, at din klient ikke kun har adgang til dig når I træner, men løbende kan tage kontakt. Et miks af online forløb og fysisk træning er selvfølgelig en killer combo!

Opfølgning

En stor fordel ved online forløb er muligheden for, at man ofte har fastsatte aftaler for hvornår, at man som klient skal checke ind og give feedback. På fitness platformen Cloudfit har klienterne deres egne trackers, som de ugentligt skal indtaste deres tal i. Trackers giver et løbende overblik for den professionelle samt en visuel og håndgribelig fremgang for klienten.

Private Facebook grupper vokser i popularitet blandt professionelle personlige trænere da de kan give en følelses af fællesskab. Dette til trods for, at ens klienter er spredt over hele landet. Overvej det, måske?

#2 Prisbevidsthed

Personlig træning er ikke en billig ydelse. Udbud og efterspørgsel.

Afhængig af hvor du befinder dig i landet vil prisen formentlig ligge på mellem 500 – 2.000 kr per time. For en klient betyder det en udgift på et par tusind kroner om måneden afhængig af hyppigheden af fælles træningstimer.

Har du haft klienter, som har hostet lidt over din pris? Har de sagt, at de ville elske at ha’ dig, som deres personlige træner, men ikke har råd til det? Hvis ja, så kunne online forløb og coaching være noget du bør overveje.

Online forløb er en fantastisk mulighed for den prisbevidste klient, som gerne vil arbejde sammen med mig på et mere prisvenligt niveau. De kan følge præcis det samme træningsprogram og kostplan, som hvis de mødte dig i fitnesscentret. Dog mødes I formentlig ikke fysisk hvorfor I begge kan være mere fleksible og i sidste ende er det en reel time saver for begge parter.

Det er din opgave, at levere en ydelse der matcher dit kundegrundlag og opfylder deres ønsker. Herunder også med tanke på prisen. Husk nu på, at et online forløb jo hurtigt kan blive et trin mod salg af fysiske timer hvis du ønsker det.

Online forløb varierer prismæssigt fra træner til træner og afhængig af hvad der er inkluderet heri. Søg på dine kolleger i branchen og du vil hurtigt opleve, at priserne kan svinge fra alt mellem et par hundrede kroner og op til flere tusinde per måned. I sidste ende bør det dog gerne være sådan, at man, som klient – betaler en lavere pris og får mere for pengene. Det er en ren win-win situation!

Forveksl ej et reelt online forløb (coaching) med køb af træningsprogram og kostplan online. Disse gør-det-selv ydelser opfylder et formål og der er et marked for dem, men de er noget anderledes end rigtigt coaching i et online forløb!

Online forløb med coaching er meget personligt. Den tætte kontakt samt løbende opfølgninger burde gerne gøre, at du, som personlig træner – løbende kan justere din klients træningsprogram og kostplan. Der bliver solgt tonsvis af træningsprogrammer og kostplaner online til en lavere pris, men de indeholder ikke coaching.

#3 De har virkelig travlt

En hektisk hverdag kan om noget forstyrre en god træningsrutine. Du har formentlig allerede arbejdet med en klient der rejser, er travl på arbejdet og ikke altid har mulighed for at dukke op til de planlagte træningssessioner, korrekt?

De travle klienter hopper formentlig fra på et tidspunkt, men vigtigst af alt, de opnår sandsynligvis ikke de resultater de havde stillet sig for øje. I sidste ende ender det ud i, at du, som personlig træner – ‘ikke har leveret’. Hvorfor så ikke hellere forsøge, at få denne type klient skubbet i retning af et online forløb med coaching?

I et online forløb med coaching er der aldrig en aflysning og I kan begge arbejde asynkront.

En vedvarende fastholdelse af træningssessioner og overholdelse af den planlagte kost er formentlig de to variabler, som afholder de fleste klienter fra, at kunne se resultater på vægten og i spejlet. De holder sig simpelthen ikke til det aftalte når de står alene med det. Online forløb med coaching kombineret med en god fitness platform er vejen frem.

Konklusion

I sidste ende vil du fremstå, som den professionelle personlige træner fra deres online forløb. Din personlig træner forretning online vil tilmed vokse!

Online forløb med coaching er efterhånden forholdsvis udbredt, men det mest almindelig er fortsat salg af træningstimer. Et online forløb med coaching kan dog  være et nemt og ofte godt prismæssigt alternativ til personlig træning, som kan matche de fleste klienter.

Med fitness platformen Cloudfit, som jeg er partner i – har vi fjernet flaskehalsen og muliggjort, at det personlige træner klient forhold kan køres online. For den personlige træner betyder det, at man nemt kan skalere sin forretning online. Dette selvsagt fordi, at man kan arbejde meget mere effektivt. For en klient vil et online forløb med coaching betyde, at de har adgang til professionel vejledning 24/7 og ikke kun når I træner sammen.

Der er vidst ingen tvivl om, at online forløb, i den eller anden form – er kommet for at blive. Det er nemt for den personlige træner at komme i gang og mulighederne i den anden ende sætter en stor fed streg under, at man blot skal i gang. Nu!

Tak fordi du læste med.

Er du personlig træner og vil du i gang med online forløb? Så hiv endelig fat i mig og jeg skal introducere dig for Cloudfit.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *