Endnu en sejr for Dansk Design

Christoffer Steenbeck

Anden halvdel af en kamp om salg af Dansk Design er netop afgjort ved Sø- og Handelsretten. Sagen blev sat i gang tilbage i år...

Endnu en sejr for Dansk Design

Anden halvdel af en kamp om salg af Dansk Design er netop afgjort ved Sø- og Handelsretten. Sagen blev sat i gang tilbage i år 2013. Tirsdag den 20/5-2014 afsagde Sø- og Handelsretten den første dom i en sag om salg af kopimøbler- og lamper til Danmark. Her lød dommen, at man ikke måtte sælge kopivarer af Dansk Design til Danmark. Torsdag den 11/12-2014 blev endnu en dom afsagt vedr. salg af kopivarer. Dommen lød her på, at Telia Danmark skal spærre adgangen til internetbutikken Interior Addict, der er dømt for ulovligt salg af kopimøbler.

Dom: Telia Danmark skal spærre adgangen

Firmaerne der startede sagen tilbage i år 2013 omkring salg af kopivarer af Dansk Design er Fritz Hansen A/S, Louis Poulsen Lighting A/S, Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S, Fredericia Furniture A/S og Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S. I første omgang fik firmaerne medhold i, at man ikke måtte producere kopivarer af Dansk Design med henblik på, at markedsføre sig mod det danske marked med salg for øje til danske kunder.

Her i anden omgang har de fem firmaer, som i øvrigt står bag produktionen af en lang række af de danske designklassikere vi kender i dag – fået medhold i, at Telia Danmark medvirker til salg af kopivarer ved, at give deres kunder adgang til bl.a. Interior Addict ’s webshop, som formidler salg af kopivarer.

I mit tidligere indlæg omkring Dansk Design; En sejr for Dansk Design – nævnte jeg et par smuthuller. Smuthuller, som ikke blev lukket i første omgang, gjorde selvfølgelig, at salget fortsatte uanfægtet. Det er netop grundet de fortsatte åbne smuthuller og gråzoner, at de førnævnte fem firmaer den 22. september 2014 anmodede Telia Danmark om, at lukke ned for adgangen til den engelske internetbutik. De vandt og teleselskabet tvinges dermed omgående til, at spærre for adgangen til Interior Addicts hjemmeside.

I domsafsigelsen lægges der blandt andet vægt på, at Telia Danmark, ved at give sine kunder adgang til hjemmesiden, medvirker til ”eksemplarfremstilling og tilgængeliggørelse af værkerne for almenheden i Danmark, som sagsøgerne har eneret til at råde over[…].”

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *